Er det sjovere at arbejde med skuespillere?

Helt bestemt - det er en helt anderledes udfording at arbejde med mennesker, der kan bevæge sig, agere og posere på et professionelt niveau. Er det lettere - næh, egentlig ikke, for pludselig er forventningerne helt anderledes, og modellen har pludselig en kreativ og kvalitativ indgangsvinkel til billederne, som stiller anderledes krav til fotografen.

Men bredden i udtryk, en skuespiller kan trylle frem (næsten) på kommando, gør dog alligevel, at man kan fange fantastiske udtryk på kortere tid, end det normalt kan lade sig gøre med ganske almindelige 'ikke-skuespillere'.

Cecilie Stenspil i silhouet

Jeg har været så heldig at have arbejdet med nogle top professionelle og ualmindeligt dygtige skuespillere, og det er helt sikkert, at det repertoire af følelser og udtryk de kan trække frem, gør noget helt specielt ved billederne.

Om det er vrede, sorg, tilfredshed, eller hvad det nu er, så skal jeg som fotograf være 100% klar til at skyde billedet med det samme, for det er lige præcis dét, skuespillere kan.

Men er det sjovere end at arbejde med almindelige mennesker? Nej, det vil jeg slet ikke sige. Jeg elsker at arbejde med helt almindelige mennesker, der ikke har erfaring fra at vise følelser og udtryk på kommando. Jeg elsker stille og roligt at bygge tillid og tryghed op, så vi til sidst har skabt den lille tryghedsboble, der giver plads til ægte følelser. Den forbindelse jeg forsøger at skabe til mine modeller, er med til at drive og fodre min lyst til at skabe ægte billeder. Når jeg arbejder med professionelle er udtrykkene også ægte, men det er ikke altid, der er tid til at skabe tryghedsboblen.

Men det ændrer ikke ved, at det er fantastisk at arbejde med professionelle skuespillere og modeller!