Kender du den følelse; når du ser dig selv i spejlet, så ser du faktisk ok skarp ud. Du kender din bedste vinkel, og du ved lige præcis hvordan du ser allerbedst ud! Men når venner og familie tager kameraet frem og skyder nogle snapshot af dig, så er det som om det bare ikke lige lykkes at hive det samme smil frem. Og for at gøre det værre, så er det som om der kommer 5 kg love-handles på -i begge sider! Og så er der hænderne .... Hænderne, hvad med hænderne??!! Det hele ser bare slet ikke sådan ud, som du gerne vil have det.

Det er ligegyldigt, om du er mand eller kvinde. Du er kritisk og på INGEN MÅDE fotogen!(altså hvis man spørger dig)

Søren er klar til shoot med en styrkende kop kaffe i hånden.

Det handler om at føle sig tryg

For Søren har 3 måneders corona-hjemsendelse betydet, at der er kommet lidt flere kilo på kroppen. Det er nok mest ham selv, der kan se det, men det gør det ikke mindre i hans bevidsthed. Derfor var han bestemt ikke med på at stille sig foran kameraet, da jeg inviterede ham i studiet til lidt friske billeder.

Jeg føler mig fed og grim (Coronaagtig) for tiden, så at tage billeder af mig for tiden er et absolut no-go, måske om et halvt år når jeg står lidt skarpere.

Jeg forstår og kender bestemt godt den følelse, der gør, at man svarer som Søren gjorde. Omvendt, så ved jeg, at det er éns allermest kritiske 'jeg', der taler - og det taler 99,99% af gangene ikke sandt. Jeg har arbejdet sammen med og lavet billeder af rigtigt mange mennesker, som bare ikke dur foran et kamera! Derfor ved jeg også, at det vigtigste overhovedet jeg kan gøre for den, der står foran kameraet, er at skabe tillid og en tryg ramme, hvor 'modellen' stoler på og følger mine anvisninger.

At lave et godt billede er så meget mere end blot at trykke på udløserknappen på kameraet. Det er mit (fotografens) ansvar, at resultatet bliver godt, så derfor er posering, udtryk, lys, stemning, åndedræt og alt det andet også noget, jeg som fotograf skal mestre, og tage ansvar for at fange i billedet. I studiet har vi tid og ro til at tage det i et tempo, der føles godt, og derfor kan et fotoshoot godt tage 2-3 timer. Det kan også gøres meget hurtigere, men for mig er det vigtigt at du er med i processen.

¼ portræt i sorthvid af Søren
¼ portræt i farve af Søren med briller
¼ portræt i sorthvid af Søren i hvid t-shirt
¼ portræt i farve af Søren der læner sig på en kasse
¼ portræt i sorthvid af Søren der læner sig på en kasse med korslagte arme
¼ portræt i farve af Søren der læner sig på en kasse med en arm foran og én bag kroppen.
¼ portræt i sorthvid af Søren der læner sig på en kasse og har en hånd på den anden arm

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at han blev vildt glad for resultatet - og ikke mindst overrasket. Jeg er selv tilfreds, og jeg opfyldte mit eget mål for fotoshootet, som er det samme mål for alle mine fotoshoots, hvad enten det er portrætter, headshots, bryllupper eller andet: Kunden - i dette tilfælde Søren - blev gladeligt overrasket for resultatet, og bliver glad for at se på billederne!

Hvis du selv går med samme "jeg dur slet ikke på billeder"-selvbillede, så kontakt mig. Vi kan evt. tage en snak på telefonen eller over en kop kaffe, så skal jeg nok overbevise dig om, at vi sammen kan lave billeder af dig, du bliver glad for at se 😊